OM AD-PLAST

Om AD-plast

AD-plast är ett modernt och högeffektivt företag inom plastbranschen. Mer än fem decenniers erfarenhet och kunskaper inom formsprutning har gett oss ovärderliga erfarenheter. Detta i kombination med vår förändringsbenägenhet och teknikmognad – satsning på toppmodern produktionsutrustning och digital informationsteknologi – har gjort oss till ett av de ledande företagen inom vår bransch. För att behålla vår position som en attraktiv partner och leverantör både idag och i framtiden, krävs att vi arbetar med ständiga förbättringar av produktion, logistik, flöden och organisation. Vi klarar det genom att använda oss av verktyg inom Lean Production, som omställningseffektivisering enligt SMED, 5S, standardiserat arbete, TPU, visualiserade mål med mera.

Vår breda kompetens hjälper er hela vägen från konstruktion till färdig produkt, eller med utvalda delar av processen. Hos oss ges alla möjligheter.

Sedan 1963 är AD-plast familjeägt och ägs idag till 100% av Futurum Progressio AB. Vi är ca 40 anställda och har 43 formsprutor från 50-350 ton låskraft, 18 ABB-robotar och ett flertal portalrobotar på våra 9000 kvm stora produktion- och lageryta. Vi är kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015. Med ursprunget i den småländska myllan har vi med oss ett naturligt miljötänkande och förstår vikten av att producera med minsta möjliga energiåtgång.

Vision

Vår vision är ”From vision to reality” vilket gör oss till det självklara valet vid plasttekniska lösningar. AD-plast strävar att visualisera din produktidé till verklighet i möjligheternas material: plast. Vi tror på ordning och reda, kvalitet i alla led och positiva, engagerade och målinriktade medarbetare.

Vår affärsidé

Vår affärsidé är att tillfredsställa marknadens behov genom att använda miljövänlig och kostnadseffektiv produktion och vår kunskap, ledande teknik, utveckling och forskning. Målet är att med rätt teknik, rätt material och rätt arbetssätt kunna erbjuda våra kunder en så effektiv och klimatneutral produktion som möjligt.


Framgångsfaktorer

Vår framgång beror mycket på att vi är ett annorlunda företag, ett företag som främjar kreativitet och självständighet, ärlighet och ansvar. Med ursprunget i den småländska myllan har vi med oss ett naturligt miljötänkande och att producera med minsta möjliga energiåtgång.

  • Ordning och reda
  • Kvalitet i alla led
  • Positiva, engagerade och målinriktade medarbetare
  • Ett aktivt och stark miljöarbete
  • Aktiv produktionsutveckling
  • Effektiv projektledning

maskinhall_ret  material